ÉMOP-3.1.2/B-2008-0011

Pásztó Hunyadi út gyűjtőúttá történő átépítése
ÉMOP-3.1.2/B-2008-0011


Pásztó város évek óta húzódó problémája a városközpont közlekedése. A Kölcsey Ferenc és a Hunyadi út két egymással párhuzamos út, mindkettő egyirányú, ezért az érintett területek megközelítése még a pásztói lakosok számára is gondot jelentett, az ide érkezőknek pedig teljesen kiismerhetetlen volt a közlekedés. A probléma megoldására lehetőséget biztosított az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében a kistérségi központi települések közlekedés-fejlesztésére kiírt pályázat, melyre az önkormányzat támogatási igényt nyújtott be a Hunyadi út gyűjtő úttá építése érdekében.

A pályázatunk realitását alátámasztja az a tény is, hogy a 21-es főközlekedési út fejlesztésével elkészült a Pásztó város melletti gyorsítósáv is. A tervezés folytatódott a Hatvan - Salgótarján közötti szakasz négynyomúsításával. Az Irinyi úti csomópont teljes értékű kiépítésével a Baross Gábor út - Hunyadi úti útszakasz felértékelődik, a Pásztóra beközlekedők nagyobb része ezt az útszakaszt fogja igénybe venni, így közvetlen közlekedés alakul ki a 21-es főközlekedési út és a 2408 sz. országos közút (Fő út) között.

Pályázatunk kedvezően bírálták el, így az ÉMOP-3.1.2/B-2008-0011 támogatási szerződés keretében a 99 millió forintos beruházáshoz 90 %-os, 89,1 millió forintos támogatást nyertünk.
A projekt keretében összekötésre kerül a Baross G. út a 2408-as országos közúttal, a Fő úttal. A 498 m-es összekötő útszakasz 6,5 m burkolatszélességű lesz, illetve kiépül a Kölcsey úti átkötő szakasz is, mert a Fő út - Kölcsey úti csomópont megszűnik.
A gyűjtő úttá építés során kiépül 73 db parkoló és felfestésre kerül még 3 db új gyalogátkelőhely.
A csapadékvíz elvezetés a teljes szakaszon zárt rendszerű csatornában lesz megoldva.
Az úton elhelyezett víznyelőkön túl új víznyelők kerülnek beépítésre a meglévő járda mellé és minden ingatlan elé, mely lehetőséget biztosít a tetőről lefolyó és az udvarok csapadékvizeinek elvezetésére is.
Kiépítésre kerül továbbá az út bal oldalán a Baross Gábor út Nagymező út között, az út jobb oldalán pedig a Nagymező út Fő út között 1,5 m széles aszfaltos járda is.

A pályázat összeghatára elérte a közbeszerzési értékhatárt, ezért nyílt közbeszerzési eljárást írtunk ki, melynek nyertes a HEDÚT'91 Kft. lett.

A közbeszerzési eljárás dokumentumai:

További képek »


Folyamatban lévő és induló beruházásaink

Hunyadi út gyűjtőúttá építése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében valósul meg a beruházás. Pásztó Város Önkormányzata a 99 millió Ft-os beruházáshoz 89,1 millió Ft támogatást nyert. A kivitelezésre közbeszerzési eljárás alapján a HEDÚT '98. Kft.-vel kötöttünk vállalkozási szerződést. A munkálatok még 2009-ben megkezdődtek, a szerződés szerinti befejezési határideje 2010. május 25. A felújítandó út hossza 498 m, szélessége 6,5 m. Az útfelújítás során kialakításra kerül még 73 db parkoló.

Tovább »


Pályázatok a megvalósulás útján - Lobbizni csak pontosan és szépen

A Pásztói Hírlap korábbi számaiban már hírt adtunk a nyertes pályázatokról, most ezeknek a fejlesztési, felújítási feladatoknak a helyzetéről kérdeztük Sisák Imrét Pásztó város polgármesterét, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagját.

Tovább »


A Pásztói Hírlapban megjelent cikkek a pályázati projektekről