Ebösszeírás 2021

Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2021. évi ebösszeírás céljából kérem a Pásztó Város közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a postai úton eljuttatott, illetve a honlapról letölthető „Ebösszeíró adatlapot” ebenként új adatlap felhasználásával kitölteni és legkésőbb 2021. július 12. napjáig az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek. Az ebösszeíró adatlapot a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon lehet eljuttatni:
- Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35.
- Hivatal portáján, illetve a Városüzemeltetési Osztályán leadható
- Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a forum@paszto.hu e-mail címre.
Felhívom az ebtulajdonosok/tartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Tájékoztatom, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 150.000 Ft. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.

Az ebösszeírással kapcsolatban további információ kérhető Illés Katalin műszaki ügyintézőtől a 06-32-460-155/41 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben a Pásztói Polgármesteri Hivatalban.

Pásztó, 2021. május 26.

Dr. Sándor Balázs
jegyző

Ebösszeíró adatlap letöltése